Estratègies de modulació de l’oxidació d’àcids grassos com a tractament per combatre l’obesitat

Autors/ores

  • Laura Herrero 1. Universitat de Barcelona. Facultat de Farmàcia. Departament de Bioquímica i Biologia Molecular 2. Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona (IBUB) 3. CIBER Fisiopatología de la Obesidad y la Nutrición (CIBERobn)
  • Joan Francesc Mir 1. Universitat de Barcelona. Facultat de Farmàcia. Departament de Bioquímica i Biologia Molecular 2. Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona (IBUB)
  • Minéia Weber 1. Universitat de Barcelona. Facultat de Farmàcia. Departament de Bioquímica i Biologia Molecular 2. Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona (IBUB)
  • Raquel Fucho 1. Universitat de Barcelona. Facultat de Farmàcia. Departament de Bioquímica i Biologia Molecular 2. Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona (IBUB)
  • María Calderón 1. Universitat de Barcelona. Facultat de Farmàcia. Departament de Bioquímica i Biologia Molecular 2. Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona (IBUB) 3. CIBER Fisiopatología de la Obesidad y la Nutrición (CIBERobn)
  • Dolors Serra 1. Universitat de Barcelona. Facultat de Farmàcia. Departament de Bioquímica i Biologia Molecular 2. Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona (IBUB) 3. CIBER Fisiopatología de la Obesidad y la Nutrición (CIBERobn)

Paraules clau:

Obesitat, ingesta, oxidació d’àcids grassos, CPT1.

Resum

L’estil de vida actual, amb dietes d’alt contingut calòric i falta d’exercici físic, fa que la incidència d’obesitat s’incrementi notablement. Augmentar la degradació de greixos o bé reduir la ingesta calòrica poden ser potencials estratègies terapèutiques. L’enzim carnitina palmitoïltransferasa I (CPT1) és el pas limitant de l’oxidació dels àcids grassos. En aquest article, es mostra com la modulació de la seva activitat en diferents teixits, com el fetge, el teixit adipós o l’hipotàlem, pot ser clau a l’hora d’augmentar la despesa energètica i controlar la ingesta d’aliments.

Paraules clau: Obesitat, ingesta, oxidació d’àcids grassos, CPT1.

Biografia de l'autor/a

Laura Herrero, 1. Universitat de Barcelona. Facultat de Farmàcia. Departament de Bioquímica i Biologia Molecular 2. Institut de Biomedicina de la Universitat de Barcelona (IBUB) 3. CIBER Fisiopatología de la Obesidad y la Nutrición (CIBERobn)

 

 

Descàrregues

Número

Secció

Articles