Caracterització dels vins escumosos de la varietat trepat Autors/ores Mireia Esteruelas M. Francesca Fort Fernando Zamora Joan Miquel Canals Resum En l?aspecte visual dels vins escumosos s?aprecia la formació d?escuma, que ha de ser blanca i compacta, amb bombolles de grandària petita. Per això han d?aparèixer cordons de bombolles que en arribar a la superfície migrin cap als costats formant una corona que cobreixi tot el disc de líquid. Per a avaluar l?escuma hi ha un aparell anomenat Mosalux, que s?ha emprat per a comparar l?escumabilitat del trepat amb vins d?altres varietats. El trepat té unes propietats escumants comparables a les millors varietats avaluades, i és un vi molt adequat per a l?elaboració d?escumosos. Descàrregues Text complet Publicat 2010-01-25 Com citar Esteruelas, M., Fort, M. F., Zamora, F., & Canals, J. M. (2010). Caracterització dels vins escumosos de la varietat trepat. Dossiers Agraris, (11), 81–88. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/DA/article/view/57230.001 Més formats de citació ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Descarregar citació Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Número 11 : La varietat trepat Secció Articles Llicència La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors.Els autors en el moment de lliurar els articles a la revista DOSSIERS AGRARIS per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents:Els autors cedeixen a la ICEA (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a DOSSIERS AGRARIS.Els autors responen davant la ICEA de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats.És responsabilitat dels autors l'obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles.La ICEA està exempta de tota responsabilitat derivada de l'eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors.Els continguts publicats a la revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari en el text o en el material gràfic- a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s'autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.La revista DOSSIERS AGRARIS no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.