Caracterització dels vins escumosos de la varietat trepat

Autors/ores

  • Mireia Esteruelas
  • M. Francesca Fort
  • Fernando Zamora
  • Joan Miquel Canals

Resum

En l?aspecte visual dels vins escumosos s?aprecia la formació d?escuma, que ha de ser blanca i compacta, amb bombolles de grandària petita. Per això han d?aparèixer cordons de bombolles que en arribar a la superfície migrin cap als costats formant una corona que cobreixi tot el disc de líquid. Per a avaluar l?escuma hi ha un aparell anomenat Mosalux, que s?ha emprat per a comparar l?escumabilitat del trepat amb vins d?altres varietats. El trepat té unes propietats escumants comparables a les millors varietats avaluades, i és un vi molt adequat per a l?elaboració d?escumosos.

Descàrregues

Publicat

2010-01-25

Com citar

Esteruelas, M., Fort, M. F., Zamora, F., & Canals, J. M. (2010). Caracterització dels vins escumosos de la varietat trepat. Dossiers Agraris, (11), 81–88. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/DA/article/view/57230.001

Número

Secció

Articles