La Revolució de la màquina d'escriure. Notes sobre la Comissió del Patrimoni Artístic i Arqueològic de Girona (1936-1938)

Autors/ores

  • Joaquim Nadal i Farreras

Resum

Aquest article presenta nova documentació de la Comissió del Patrimoni Artístic i Arqueològic de Girona procedent de l'Arxiu Diocesà. Molt centrada en el funcionament intern, permet aclarir aspectes de la vida quotidiana de la Comissió, de la seva relació amb les administracions i la ciutadania, de la precarietat de mitjans i de l'ambició dels seus projectes. També s'aclareix la personalitat de Josep Pujol Albanell, membre mal conegut de la Comissió, es desvetllen aspectes sobre la troballa i la preservació del Martirologi d'Usuard i sobre la destrucció parcial de l'església de Sant Pere de Figueres i els intents frustrats d'impedir-la.

Descàrregues

Publicat

2016-07-18

Com citar

Nadal i Farreras, J. (2016). La Revolució de la màquina d’escriure. Notes sobre la Comissió del Patrimoni Artístic i Arqueològic de Girona (1936-1938). Butlletí De La Societat Catalana d’Estudis Històrics, (27), 207–234. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/BSCEH/article/view/92135.001

Número

Secció

Articles

Articles més llegits del mateix autor/a