El Primer memorial de greuges del catalanisme polític: l'ambaixada de la Diputació del General i del Consell del Principat a Joan II (1460-1461)

Autors/ores

  • Jaume Sobrequés i Callicó

Resum

L'objectiu d'aquest treball és explicar com, en produir-se la greu crisi política causada per la detenció, per part de Joan II, del seu fill Carles de Viana, les autoritats catalanes, des de la Diputació del General i el Consell del Principat, van produir un llenguatge reivindicatiu de signe nacionalista equiparable al que, segles més tard, serviria al catalanisme polític per reivindicar, enfront del poder central, la recuperació de la identitat catalana, i mostrar com el memorial que les autoritats catalanes van presentar a Joan II és el primer manifest del catalanisme polític de la història de Catalunya.

Descàrregues

Publicat

2006-11-20

Com citar

Sobrequés i Callicó, J. (2006). El Primer memorial de greuges del catalanisme polític: l’ambaixada de la Diputació del General i del Consell del Principat a Joan II (1460-1461). Butlletí De La Societat Catalana d’Estudis Històrics, (16), 9–35. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/BSCEH/article/view/19741.001

Número

Secció

Sessió inaugural

Articles més llegits del mateix autor/a

1 2 > >>