Efectes de les temperatures del foc en les cendres produïdes per algunes espècies vegetals mediterrànies

Autors/ores

  • Paulo Pereira

Resum

L'objectiu d'aquest treball és estudiar els efectes de la temperatura a les cendres produïdes per algunes espècies mediterrànies a través de simulacions d'incendi al laboratori i així estimar els efectes de les cremes controlades. Els resultats indiquen que la mateixa temperatura té una severitat més elevada en els Pinus que en els Quercus. D?altra banda, s'ha demostrat que a temperatures reduïdes pot haver un increment del percentatge de carboni total (TC) i nitrogen total (TN), que disminueix a temperatures més elevades. S'ha comprovat també una reducció significativa de la relació C/N en totes les especies (amb excepció del Quercus suber) i un augment significatiu del pH i conductivitat elèctrica (CE) amb la temperatura d'exposició. A les cendres recollides a la crema controlada, s'ha identificat una reducció del TC i C/N i un increment del TN, pH i CE de les cendres.

Descàrregues

Publicat

2012-02-24

Com citar

Pereira, P. (2012). Efectes de les temperatures del foc en les cendres produïdes per algunes espècies vegetals mediterrànies. Treballs De La Societat Catalana De Geografia, (71-72), 49–68. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TSCG/article/view/73609.001

Número

Secció

Articles