La Mobilitat habitual per treball a Catalunya : evolució recent (1986-2006) i característiques demogràfiques

Autors/ores

  • Marc Ajenjo i Cosp

Resum

L'objectiu de l'article és l'anàlisi de l'evolució de la mobilitat habitual per treball al conjunt de Catalunya durant el període 1986-2006. Resumir quina ha estat l'evolució de la mobilitat habitual per treball a Catalunya en aquests anys només és possible abusant de la paraula increment de tres elements que apunten en una mateixa direcció: un increment de l'ocupació, un increment de la dissociació entre el municipi de residència i el de treball, i un increment de la distància entre ambdós municipis.
L'estructura per edat i sexe d'aquesta mobilitat permet concloure que els homes són, en general, molt més mòbils que les dones, però, sobretot, que la diferència més important es dóna en l'ús dels modes de transport, ja que ells n'utilitzen un de privat en una proporció molt major que no pas elles. Una qüestió prou interessant és constatar si les diferències es mantenen entre els més joves o bé si es tracta d'una rèmora del passat amb una clara tendència a la desaparició. L'anàlisi permet concloure que, tot i que la diferència s'esmorteeix, en cap cas se n'albira la desaparició a curt o mitjà termini.

Descàrregues

Publicat

2011-09-14

Com citar

Ajenjo i Cosp, M. (2011). La Mobilitat habitual per treball a Catalunya : evolució recent (1986-2006) i característiques demogràfiques. Treballs De La Societat Catalana De Geografia, (69), 11–37. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TSCG/article/view/68788.001

Número

Secció

Articles