La Vulnerabilitat de les zones d'interfase urbana i forestal davant els incendis: estudi de cas de l'incendi de Mont-roig del Camp (Baix Camp)

Autors/ores

  • Núria Mira i Pou
  • Anna Badia Perpinyà

Resum

L'incendi de Mont-roig del Camp (Baix Camp) del juliol del 2007 va posar en evidència la manca de planificació i prevenció de les zones que se situen a la interfase entre l'urbà i el forestal. L'experiència dels darrers incendis en zones urbanes ha mostrat la vulnerabilitat d'aquestes àrees davant una nova tipologia d'incendis que no presenta les mateixes característiques que els incendis forestals que tots coneixem, i que s'han anomenat incendis d'interfase urbana i forestal. El present article identifica les variables que incideixen en la vulnerabilitat, per tal d'assenyalar els elements sobre els quals caldria incidir per assolir assentaments menys vulnerables i, per tant, més resistents a la propagació del foc. Aquesta aproximació a la vulnerabilitat de les zones d'interfase de Catalunya davant dels incendis es farà mitjançant una anàlisi teòrica i pràctica a partir de l'incendi de Mont-roig del Camp.

Descàrregues

Publicat

2010-07-07

Com citar

Mira i Pou, N., & Badia Perpinyà, A. (2010). La Vulnerabilitat de les zones d’interfase urbana i forestal davant els incendis: estudi de cas de l’incendi de Mont-roig del Camp (Baix Camp). Treballs De La Societat Catalana De Geografia, (66), 29–51. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TSCG/article/view/61648.001

Número

Secció

Articles