La diversitat de les plantes cultivades. Una visió molecular

Autors/ores

  • Pere Puigdomènech i Rosell

Resum

La nostra alimentació està basada en un nombre reduït d'espècies vegetals. Aquestes espècies van ser identificades en els inicis de l'agricultura i han estat l'objecte d'un procés intens de millora genètica. Aquest procés requereix la base més gran possible de variabilitat genètica i per això la conservació de diversitat biològica i el seu increment , si és possible, és essencial per mantenir un nivell adequat d'adaptació d'aquestes espècies a les condicions futures. L'estudi de les plantes cultivades actuals, la comparació amb les plantes ancestrals i la comprensió del procés de millora genètica han estat accelerats per les tècniques moleculars. En aquests moments disposem ja d'un nombre de seqüències genòmiques de plantes que està creixent de manera continuada. L'ús d'aquesta informació pot ser de gran importància per afrontar els reptes de producció d'aliments en el futur.

Descàrregues

Publicat

2012-03-01