Debats entorn de la funció social de la telesàtira política. La perspectiva de l’equip de producció de Polònia (TV3)

Autors/ores

  • Marc Darriba Zaragoza Universitat Pompeu Fabra (UPF)

Paraules clau:

politainment, infoentreteniment, Polònia, sàtira televisiva, servei públic audiovisual, producció televisiva.

Resum

Polònia és un format de sàtira política en emissió a TV3 des de l’any 2006. El programa presenta diversos personatges de l’actualitat política i televisiva de Catalunya i de la resta d’Espanya imitats per actors i ha mantingut unes notables xifres d’audiència. Aquest article pretén analitzar, mitjançant entrevistes en profunditat, quina visió té l’equip productiu de Polònia de la seva feina i del politainment com a fenomen. L’anàlisi temàtica de les entrevistes permet de detectar els punts de debat clau, així com les opinions dels entrevistats en aquests àmbits. D’aquest estudi sorgeixen temes clars, com el paper de la televisió per explicar en què consisteix la política a la ciutadania, la funció del politainment i les particularitats de Polònia dins aquest fenomen o l’existència d’un vincle entre el contingut d’humor i la missió de servei públic que ha de complir TV3.

PARAULES CLAU: politainment, infoentreteniment, Polònia, sàtira televisiva, servei públic audiovisual, producció televisiva.

Descàrregues

Com citar

Darriba Zaragoza, M. (2018). Debats entorn de la funció social de la telesàtira política. La perspectiva de l’equip de producció de Polònia (TV3). Comunicació. Revista De Recerca I d’anàlisi, 35(1), 47–66. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/TC/article/view/144663

Número

Secció

Articles