Reptes ètics de la recerca en agricultura i producció d’aliments

Autors/ores

  • Pere Puigdomènech Centre de Recerca en Agrogenòmica, CSIC-IRTA-UAB-UB

Paraules clau:

ètica, agricultura, alimentació.

Resum

L’aplicació dels resultats de la recerca en agricultura i producció d’aliments és objecte de debats que a Europa són particularment complexos. Ha estat proposat que els objectius essencials de la recerca que serà aplicada a l’agricultura haurien de ser sobretot garantir l’accés a aliments suficients i segurs per a les poblacions actuals i les futures. En els debats cal considerar també la necessitat de disposar de la millor informació possible tenint en compte els conflictes d’interessos que es presenten. En aquest entorn ens podem plantejar com podem fer servir l’enorme riquesa d’informació que estem obtenint sobre les espècies en les quals basem la nostra agricultura i la nostra ramaderia per contribuir a enfrontar-nos als reptes globals que tenim plantejats. Ens podem preguntar també sobre els criteris ètics que poden tenir en compte els diferents actors que intervenen en aquests debats, com poden ser els científics, els industrials o els pagesos, però també polítics o professionals de la comunicació.

Paraules clau: ètica, agricultura, alimentació.

Biografia de l'autor/a

Pere Puigdomènech, Centre de Recerca en Agrogenòmica, CSIC-IRTA-UAB-UB



Descàrregues

Número

Secció

Destacats de recerca