The solera system for ageing wines and spirits: A graphical model Autores/as Ciril Jimeno Institut de Química Avançada de Catalunya - Consell Superior d’Investigacions Científiques (IQAC-CSIC) DOI: https://doi.org/10.2436/20.2003.01.143 Palabras clave: Solera system, ageing of spirits, Jerez, sherry, brandy Resumen The solera system for ageing wines and spirits is a dynamic method in which the contents of the upper casks (younger) is slowly mixed with that of the lower casks (older) until it is bottled. In this article, a graphical method generated with a spreadsheet is proposed. The time/age evolution of all levels of the solera system can thus be tracked and visualized. Descargas Los datos de descargas todavía no están disponibles. Biografía del autor/a Ciril Jimeno, Institut de Química Avançada de Catalunya - Consell Superior d’Investigacions Científiques (IQAC-CSIC) Ciril Jimeno obtained his Ph.D. at the University of Barcelona in 2001 under the supervision of M. A. Pericàs, working on asymmetric catalysis, which has been his main topic of research since then. He underwent post-doctoral training at the University of Pennsylvania (USA) in 2001-2002 and at the University of Berne (Switzerland) in 2008, and was a research associate at the Catalan Institute of Chemical Research (ICIQ, Tarragona, 2003-2007 and 2009-2010). He subsequently joined IQAC-CSIC in Barcelona, where he currently holds the position of tenured scientist. His main research interests combine asymmetric catalysis and supramolecular chemistry. Descargas PDF (English) Publicado 2023-12-15 Número Núm. 22 (2023) Sección Articles Licencia La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors.Els autors en el moment de lliurar els articles a la Revista de la Societat Catalana de Química per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents:Els autors cedeixen a la Societat Catalana de Química (filial de l’Institut d’Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la Revista de la Societat Catalana de Química.Els autors responen davant la Societat Catalana de Química, de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats.És responsabilitat dels autors l’obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles.La Societat Catalana de Química, està exempta de tota responsabilitat derivada de l’eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors.Els continguts publicats a la revista estan subjectes —llevat que s’indiqui el contrari en el text o en el material gràfic— a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s’autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l’obra sempre que se’n reconegui l’autoria i l’entitat que la publica i no se’n faci un ús comercial ni cap obra derivada.Revista de la Societat Catalana de Química no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.