Interaccions anió-π en sistemes biològics (DOI: 10.2436/20.2003.01.33)
Palabras clave:
càlculs ab initio, interaccions anió–π, sistemes donador-aceptor, models enzimàtics, química supramolecular.Resumen
Les interaccions no covalents són crucials en moltes àrees de la química moderna, especialment al camp de la química supramolecular i del reconeixement molecular. Les interaccions que impliquen sistemes aromàtics són important forces d’enllaç en sistemes químics i biològics. Al 2002 tres grups de recerca diferents van demostrar teòricament la interacció entre anells aromàtics electrodeficients i anions. Aquest tipus d’interacció es coneix com interacció anió-π. El nostre grup de recerca va descriure les interaccions anió-π entre diferents anions i l’hexafluorobenzè, per primera vegada, on l’anió es posicionava al llarg de l’eix C6 de l’anell. La interacció anió-π és dominada per les forces electrostàtiques i el terme de polarització induïda. Actualment la interacció anió-π esta essent reconeguda per la comunitat científica com una interacció no covalent que té implicacions en molts camps de recerca. En aquest treball volem demostrar la importància de les interaccions anió-π en sistemes més complexes i de rellevància biològica, on l’anió, que es troba formant una interacció anió-π, pot interpretar un paper fonamental en l’acció de determinats enzims.
Paraules clau: càlculs ab initio, interaccions anió–π, sistemes donador-aceptor, models enzimàtics, química supramolecular.
Descargas
Descargas
Número
Sección
Licencia
- Els autors cedeixen a la Societat Catalana de Química (filial de l’Institut d’Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la Revista de la Societat Catalana de Química.
- Els autors responen davant la Societat Catalana de Química, de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats.
- És responsabilitat dels autors l’obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles.
- La Societat Catalana de Química, està exempta de tota responsabilitat derivada de l’eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors.
- Els continguts publicats a la revista estan subjectes —llevat que s’indiqui el contrari en el text o en el material gràfic— a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s’autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l’obra sempre que se’n reconegui l’autoria i l’entitat que la publica i no se’n faci un ús comercial ni cap obra derivada.
- Revista de la Societat Catalana de Química no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.