El sistema de solera per a la criança de vins i begudes espirituoses: un model gràfic

Autors/ores

  • Ciril Jimeno Institut de Química Avançada de Catalunya - Consell Superior d’Investigacions Científiques (IQAC-CSIC)

DOI:

https://doi.org/10.2436/20.2003.01.143

Paraules clau:

Sistema de solera, criança de licors, xerès, brandi

Resum

El sistema de solera per a la criança de vins i begudes espirituoses és un mètode dinàmic en què el contingut de les botes superiors (més jove) es va mesclant a poc a poc amb el de les botes inferiors (més vell) fins que és embotellat. En aquest article es proposa un mètode gràfic fet amb un full de càlcul que permet visualitzar i seguir l’evolució del temps d’envelliment en tots els nivells del sistema de solera.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografia de l'autor/a

Ciril Jimeno, Institut de Química Avançada de Catalunya - Consell Superior d’Investigacions Científiques (IQAC-CSIC)

Ciril Jimeno obtained his Ph.D. at the University of Barcelona in 2001 under the supervision of M. A. Pericàs, working on asymmetric catalysis, which has been his main topic of research since then. He underwent post-doctoral training at the University of Pennsylvania (USA) in 2001-2002 and at the University of Berne (Switzerland) in 2008, and was a research associate at the Catalan Institute of Chemical Research (ICIQ, Tarragona, 2003-2007 and 2009-2010). He subsequently joined IQAC-CSIC in Barcelona, where he currently holds the position of tenured scientist. His main research interests combine asymmetric catalysis and supramolecular chemistry.

Descàrregues

Publicat

2023-12-15

Número

Secció

Articles