El sistema de solera per a la criança de vins i begudes espirituoses: un model gràfic
DOI:
https://doi.org/10.2436/20.2003.01.143Paraules clau:
Sistema de solera, criança de licors, xerès, brandiResum
El sistema de solera per a la criança de vins i begudes espirituoses és un mètode dinàmic en què el contingut de les botes superiors (més jove) es va mesclant a poc a poc amb el de les botes inferiors (més vell) fins que és embotellat. En aquest article es proposa un mètode gràfic fet amb un full de càlcul que permet visualitzar i seguir l’evolució del temps d’envelliment en tots els nivells del sistema de solera.
Descàrregues
Descàrregues
Publicat
Número
Secció
Llicència
- Els autors cedeixen a la Societat Catalana de Química (filial de l’Institut d’Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la Revista de la Societat Catalana de Química.
- Els autors responen davant la Societat Catalana de Química, de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats.
- És responsabilitat dels autors l’obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles.
- La Societat Catalana de Química, està exempta de tota responsabilitat derivada de l’eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors.
- Els continguts publicats a la revista estan subjectes —llevat que s’indiqui el contrari en el text o en el material gràfic— a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s’autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l’obra sempre que se’n reconegui l’autoria i l’entitat que la publica i no se’n faci un ús comercial ni cap obra derivada.
- Revista de la Societat Catalana de Química no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.