Bateries de liti-sofre: el futur de la mobilitat elèctrica?

Autors/ores

  • Mateu Borràs Argemí Centre Tecnològic LEITAT
  • Flavia Palombarini Centre Tecnològic LEITAT

Paraules clau:

Mobilitat elèctrica, bateries, bateries de liti-sofre.

Resum

L’adopció de la mobilitat elèctrica és imprescindible per avançar en l’ambiciós objectiu d’assolir la neutralitat climàtica de cara al 2050. És, per tant, molt important apostar per la investigació de noves tecnologies que siguin capaces de millorar l’actual tecnologia d’ió liti (tant en termes de rendiment com de sostenibilitat). En aquest context, les bateries de liti-sofre s’alcen com una alternativa gràcies a la seva elevada densitat d’energia (que permetria una autonomia més gran), i a l’abundància i el baix cost del sofre provinent de les indústries químiques i del petroli com a subproducte.

Biografies de l'autor/a

Mateu Borràs Argemí, Centre Tecnològic LEITAT

Mateu Borràs Argemí és llicenciat en química per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Cursà el Màster en Electroquímica, Ciència i Tecnologia de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), on va ser intern del Grup de Recerca Electroquímica, treballant en bateries d’alumini-aire i d’ió liti. Actualment desenvolupa la seva tasca professional a LEITAT, on és investigador del Grup d’Emmagatzematge d’Energia, centrat en la investigació de bateries postliti i supercondensadors. També participa en activitats d’execució, gestió i explotació de diversos projectes nacionals i internacionals, finançats per contractes públics competitius o industrials.

Flavia Palombarini, Centre Tecnològic LEITAT

Flavia Palombarini és llicenciada en química per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i té el Màster en Electroquímica de la UAB - Centre Nacional de Microelectrònica (CNM). Actualment cursa un doctorat en física a la Universitat del País Basc (UPB/EHU) i desenvolupa la seva tasca professional a LEITAT, on és investigadora del Grup d’Emmagatzematge d’Energia, centrat en la investigació de bateries postliti i bateries de flux redox. També participa en activitats d’execució, gestió i explotació de diversos projectes nacionals i internacionals, finançats per contractes públics competitius o industrials.

Descàrregues

Número

Secció

Articles