Les principals malalties de l’ametller a Catalunya

Autors/ores

  • Gemma Pons-Solé Programa de Protecció Vegetal Sostenible, Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Cabrils
  • Jordi Cabrefiga Programa de Protecció Vegetal Sostenible, Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Mas Badia
  • Jordi Sabaté Programa de Protecció Vegetal Sostenible, Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Cabrils
  • Jordi Luque Programa de Protecció Vegetal Sostenible, Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), Cabrils

DOI:

https://doi.org/10.2436/20.1503.01.147

Paraules clau:

bacteri, fong, malaltia, patogen, Prunus amygdalus

Resum

En els últims anys, el cultiu de l’ametlla està experimentant una conjuntura molt favorable arreu del món, impulsada per una demanda creixent. Catalunya no n’és una excepció, on les plantacions d’ametller ocupen 33.000 ha. L’augment de la producció s’ha pogut aconseguir gràcies a la intensificació del cultiu, mitjançant l’ús de sistemes de regadiu i noves varietats. Aquests canvis han comportat que hi hagi una preocupació més gran del sector productor per les malalties causades per bacteris, fongs i oomicets. En aquest treball fem un resum dels trets més importants de les diferents malalties de l’ametller que es troben —o que podríem trobar en un futur proper— a Catalunya.

Descàrregues

Publicat

2023-12-15

Número

Secció

Articles