En memòria de Montserrat Soliva i Torrentó (1943-2019)

Autors/ores

  • F. Xavier Martínez-Farré Catedràtic jubilat de fitotècnia de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB)

Paraules clau:

Montserrat Soliva i Torrentó, compost, compostatge, Premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, residus orgànics, valorització de residus.

Resum

La Montserrat Soliva i Torrentó ens deixà el 15 de setembre del 2019, víctima del càncer. Nascuda a Torres de Segre el 1943, obtingué la llicenciatura en ciències (Secció Químiques) el 1964. Va dirigir el laboratori de l’empresa SAFA de Blanes fins al 1970 i assolí el doctorat en ciències (Secció Químiques) el 1976. Va ingressar a l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB) el 1976 i en fou nomenada catedràtica d’anàlisi química el 1989. L’agost del 2006 es va jubilar, i va tancar així un cicle de més de trenta anys formant milers d’enginyers agrícoles. La seva activitat se centrà en el compostatge i la valorització de residus orgànics, àmbits en què és considerada una de les màximes autoritats. A la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA) fou vocal de la Junta Directiva, membre del Comitè de Publicacions i autora de diversos articles. Atenent els seus mèrits, la Generalitat de Catalunya li atorgà el Premi Medi Ambient 2012. Els seus companys, amics i familiars la recordarem sempre.

Paraules clau: Montserrat Soliva i Torrentó, compost, compostatge, Premi Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya, residus orgànics, valorització de residus.

Descàrregues

Número

Secció

Agrofòrum