La teledetecció aplicada a la viticultura

Autors/ores

  • Miquel Aran Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, Lleida
  • Barbara Hay Terranis, Ramonville-Saint-Agne, França
  • Sylvie Duthoit Terranis, Ramonville-Saint-Agne, França

Paraules clau:

índex de vegetació, vigor, sòl, variabilitat interparcel·lària, variabilitat intraparcel·lària, sostenibilitat.

Resum

Les possibilitats que ofereix el tractament d’imatges de satèl·lit en viticultura tenen un impacte rellevant en la gestió de les parcel·les de vinya. Aquest cultiu presenta particularitats com ara la llarga permanència al terreny i una resposta de la planta i una productivitat variables en funció de les condicions del sòl, cosa que indica el potencial de la utilització dels aspectes vinculats a la variabilitat intraparcel·lària. El tractament dels senyals de sensors de satèl·lits especialitzats en l’observació de la Terra, mitjançant el paquet OEnoview®, permet conèixer la variabilitat de la collita, la fertilització i els tractaments fitosanitaris, i això suposa una nova via de millora de la rendibilitat de l’explotació i la qualitat del producte. En el cas de la viticultura, enfrontada avui dia a exigències de qualitat, econòmiques i mediambientals intenses, el mètode proposat permet intuir un ampli camp d’aplicacions. En aquest article se’n presenten alguns exemples en plantacions de diversos països.

Paraules clau: índex de vegetació, vigor, sòl, variabilitat interparcel·lària, variabilitat intraparcel·lària, sostenibilitat.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Descàrregues

Número

Secció

Articles