El pasturisme: turisme vivencial a les explotacions ramaderes de pastura de les comarques gironines

Autors/ores

  • Neus Monllor-Rico Ambientòloga i consultora a Arrels a Taula
  • Emma Soy-Massoni Enginyera agrònoma i consultora a Arrels a Taula

Paraules clau:

desenvolupament rural, nova pagesia, pastura, producte agroalimentari, turisme vivencial.

Resum

El pasturisme és un concepte nou que sorgeix de la complementarietat de l’activitat turística amb la ramadera vinculada a la pastura. Les noves generacions de pagesos i pageses veuen en les activitats de turisme vivencial una oportunitat excel·lent per a donar a conèixer la seva tasca i els seus productes agroalimentaris. Gràcies al premi de recerca Yvette Barbaza, durant el 2016 es va portar a terme una recerca a les comarques gironines per a analitzar els recursos de què disposa el sector, així com les propostes de futur que es deriven de la situació actual. Els resultats mostren una realitat emergent en què diferents propostes de pasturisme afloren des de les explotacions agràries familiars, al mateix temps que surten a la llum les dificultats i els reptes amb què aquesta nova modalitat de turisme vivencial es troba perquè sigui una veritable eina de desenvolupament rural.

Paraules clau: desenvolupament rural, nova pagesia, pastura, producte agroalimentari, turisme vivencial.

Biografia de l'autor/a

Neus Monllor-Rico, Ambientòloga i consultora a Arrels a Taula



Descàrregues

Número

Secció

Articles