Educational Cinema in the Weimar Republic
Paraules clau:
films educatius, República de Weimar, reforma pedagògica, didàctica dels films, educació cívica primerenca.Resum
La República de Weimar no només es considera un període històric per si mateix en termes dels seus difícils paràmetres socials i les circumstàncies polítiques que en van provocar el fracàs el 1933, sinó també com un avanç en la ràpida expansió dels mitjans de comunicació de massa. Especialment, les pel·lícules van ser considerades com el recurs mediàtic més important i influent en la modernització d’Alemanya després de la Primera Guerra Mundial. En conseqüència, els educadors progressistes creien que l’ús de pel·lícules educatives podria alterar a fons els mètodes d’ensenyament convencionals vigents. Al mateix temps es va dissenyar un nou currículum que va implementar l’educació cívica com a tema nou. Aquest article examina com i per què es van introduir pel·lícules educatives com a nou mitjà a les escoles. També explora els debats entre educadors, professors i productors de cinema, i discuteix de quina manera aquestes pel·lícules es van utilitzar per comunicar nous continguts docents en l’àmbit de l’educació cívica.
Paraules clau: films educatius, República de Weimar, reforma pedagògica, didàctica dels films, educació cívica primerenca.
Descàrregues
Descàrregues
Número
Secció
Llicència
- Els autors cedeixen a la Societat d'Història de l'Educació dels Països de Llengua Catalana (filial de l’Institut d’Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la revista Educació i Història: Revista d'Història de l'Educació.
- Els autors responen davant la Societat d'Història de l'Educació dels Països de Llengua Catalana de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats.
- És responsabilitat dels autors l’obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles.
- La Societat d'Història de l'Educació dels Països de Llengua Catalana està exempta de tota responsabilitat derivada de l’eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors.
- Els continguts publicats a la revista estan subjectes —llevat que s’indiqui el contrari en el text o en el material gràfic— a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s’autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l’obra sempre que se’n reconegui l’autoria i l’entitat que la publica i no se’n faci un ús comercial ni cap obra derivada.
- La revista no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.