La microscòpia electrònica de transmissió en biologia ceŀlular: valoració de les tècniques i informació de les imatges

Autors/ores

  • Núria Cortadellas Unitat de Microscòpia Electrònica, Centres Científics i Tecnològics de la Universitat de Barcelona, Facultat de Medicina, Universitat de Barcelona
  • Mercè Durfort Departament de Biologia Ceŀlular, Facultat de Biologia, Universitat de Barcelona

Paraules clau:

microscòpia electrònica de transmissió, fixació química, criofixació, noves tecnologies, informació de la imatge.

Resum

La microscòpia electrònica de transmissió dins l’àmbit de la biologia ceŀlular és una tècnica consolidada i una eina molt útil en la recerca biomèdica. Dins de les microscòpies és la que té un límit de resolució més alt i, per tant, la fa una tècnica molt eficient per interpretar l’arquitectura ceŀlular i poder relacionar aquesta estructura amb la seva funció. La innovació i la millora d’equipaments, juntament amb el desenvolupament de noves tecnologies, permeten assolir un millor coneixement del teixit biològic, una millor visualització de les estructures i la identificació i localització de molècules. Es defineixen processos i conceptes, valorant els avantatges i desavantatges de cada tècnica, la imatge i la informació final que podem obtenir utilitzant cadascuna.

Paraules clau: microscòpia electrònica de transmissió, fixació química, criofixació, noves tecnologies, informació de la imatge.

Descàrregues

Número

Secció

Destacats de recerca