Malalties immunomediades (immunopatologia) en el moment actual

Autors/ores

  • Manel Juan Servei d’Immunologia, Centre de Diagnòstic Biomèdic, Hospital Clínic. Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS)
  • Azucena González Servei d’Immunologia, Centre de Diagnòstic Biomèdic, Hospital Clínic. Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS)
  • Anna Mensa Servei d’Immunologia, Centre de Diagnòstic Biomèdic, Hospital Clínic. Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS)

Paraules clau:

al·lèrgia, autoimmunitat, immunodeficiència, immunopatologia, malaltia immunomediada.

Resum

Sota el terme de malalties immunomediades (MIM) s’agrupen totes aquelles malalties que tenen la causa de la malaltia en el sistema immunitari més que no pas la solució, com tothom espera del sistema encarregat del manteniment de la integritat de l’individu front a les infeccions. Així, autoimmunitat, immunoquímica, al·lèrgia, immunoteràpia i immunodeficiències serien els cinc grans subgrups d’aquest ampli concepte de MIM. En relació amb el diagnòstic i tractament de les MIM s’encunya el terme immunopatologia per referir-se a l’àrea de suport al diagnòstic per a aquestes malalties. Els avenços en el coneixement, diagnòstic i fins i tot tractament de les MIM són (després dels relacionats amb el coneixement de la genètica i el càncer) l’àrea biomèdica en què més aportacions s’estan fent en les darreres dècades.

Paraules clau: al·lèrgia, autoimmunitat, immunodeficiència, immunopatologia, malaltia immunomediada.

Descàrregues

Número

Secció

Destacats de recerca