Estudi del comportament de les nanopartícules de plata en sòls agrícoles

Autors/ores

  • Laura Torrent Universitat de Girona
  • Mònica Iglesias Universitat de Girona
  • Francisco Laborda Universitat de Saragossa. Institut Universitari d’Investigació en Ciències Ambientals d’Aragó
  • Eva Marguí Universitat de Girona
  • Manuela Hidalgo Universitat de Girona

Paraules clau:

Nanopartícules de plata, sòls, cinètiques d’adsorció, tests de lixiviació, extracció en punt de núvol, espectrometria de masses amb plasma d’acoblament inductiu.

Resum

En aquest treball, s’han dut a terme estudis d’adsorció en discontinu i tests de lixiviació per a entendre els processos d’adsorció/desorció de les nanopartícules de plata (AgNP) en els sòls. S’ha observat que les AgNP presenten una retenció ràpida i una mobilitat baixa en els sòls i tenen un paper important la capacitat d’intercanvi catiònic i la conductivitat elèctrica del sòl, així com la càrrega superficial i la mida de les AgNP. Tres setmanes després d’estar en contacte amb el sòl, la majoria de les AgNP mantenen la seva nanoforma. L’aplicació de l’extracció en punt de núvol (cloud-point extraction) permet caracteritzar acuradament les AgNP en mostres que contenen plata iònica.

Paraules clau: Nanopartícules de plata, sòls, cinètiques d’adsorció, tests de lixiviació, extracció en punt de núvol, espectrometria de masses amb plasma d’acoblament inductiu.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Descàrregues

Número

Secció

Articles