Els noms en català dels nous elements químics

Autors/ores

  • Anna Llobet TERMCAT, Centre de Terminologia
  • Òscar Aznar-Alemany Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l’Aigua (CSIC)

Paraules clau:

Consell Supervisor del TERMCAT, normalització terminològica, nous elements químics, química inorgànica, taula periòdica.

Resum

El mes de novembre de l’any passat, la IUPAC publicava els noms anglesos oficials dels darrers quatre elements incorporats a la taula periòdica: nihonium, moscovium, tennessine i oganesson. Gairebé simultàniament, el Consell Supervisor del TERMCAT va iniciar l’estudi d’aquests neologismes per establir-ne la denominació adequada en català. Aquest article presenta les denominacions normalitzades en català, amb els principals arguments terminològics en què es fonamenten: nihoni, moscovi, tennessi i oganessó. S’hi inclou una referència a les propostes denominatives en català que, un cop considerades, es van desestimar.

Paraules clau: Consell Supervisor del TERMCAT, normalització terminològica, nous elements químics, química inorgànica, taula periòdica.

Descàrregues

Les dades de descàrrega encara no estan disponibles.

Biografies de l'autor/a

Anna Llobet, TERMCAT, Centre de TerminologiaÒscar Aznar-Alemany, Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l’Aigua (CSIC)

Descàrregues

Número

Secció

Articles