Energies renovables i món rural: desigualtats i democràcia

Autors/ores

  • Josep Puig-Boix European Association for Renewable Energy (EUROSOLAR)

Paraules clau:

energies renovables, món rural, democràcia energètica, economia extractivista, economia cooperativista, energia distribuïda, energia descentralitzada, drets i responsabilitats.

Resum

Partint d’una publicació de l’any 1985 sobre energies renovables i món rural, aquest article es planteja quin és el paper dels espais rurals i de les persones que hi viuen i hi treballen en el proveïment d’energia per a cobrir tant les necessitats pròpies com les foranes, basant-se, en aquest cas, en relacions de bescanvi equitatives i justes, deixant enrere la visió del món «extractivista » per passar a una visió del món mutualista, cooperativista. Per assolir-ho, es proposa treballar per fer possible la democratització dels sistemes energètics, i exposa els principis en els quals, segons l’autor, s’hauria de basar la democràcia energÈTICA i el paper que hi tenen els sistemes energÈTICS descentralitzats o distribuïts, amb els emergents nous drets bàsics i responsabilitats, pel que fa a l’energia.

Paraules clau: energies renovables, món rural, democràcia energètica, economia extractivista, economia cooperativista, energia distribuïda, energia descentralitzada, drets i responsabilitats.

Descàrregues

Número

Secció

Agrofòrum