Els additius alimentaris Autores/as Elisabet García Herrero Universitat de Barcelona Abel Mariné Font Universitat de Barcelona Palabras clave: Additiu alimentari, seguretat alimentària, tecnologia dels aliments. Resumen Els additius alimentaris són productes químics afegits als aliments processats per assolir i garantir unes determinades característiques i contribuir a la seva qualitat i seguretat. L’autorització del seu ús depèn del fet que se’n demostri la necessitat i s’acompleixin unes condicions estrictes d’innocuïtat. Es classifiquen segons la funció.paraules clau: Additiu alimentari, seguretat alimentària, tecnologia dels aliments. Biografía del autor/a Elisabet García Herrero, Universitat de Barcelona Universitat de Barcelona. Facultat de Farmàcia i Ciènciesde l’Alimentació. Departament de Nutrició, Ciències de l’Alimentació i Gastronomia Abel Mariné Font, Universitat de Barcelona Universitat de Barcelona. Facultat de Farmàcia i Ciènciesde l’Alimentació. Departament de Nutrició, Ciències de l’Alimentació i Gastronomia Descargas PDF (Català) Número Núm. 24 (2018) Sección Artículos Licencia La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors.Els autors en el moment de lliurar els articles a la revista Educació Química per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents:Els autors cedeixen a la Societat Catalana de Química (filial de l’Institut d’Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la revista Educació Química. Els autors responen davant la Societat Catalana de Química, de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats.És responsabilitat dels autors l’obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles.La Societat Catalana de Química, està exempta de tota responsabilitat derivada de l’eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors.Els continguts publicats a la revista estan subjectes —llevat que s’indiqui el contrari en el text o en el material gràfic— a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s’autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l’obra sempre que se’n reconegui l’autoria i l’entitat que la publica i no se’n faci un ús comercial ni cap obra derivada.Educació Química no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.