Le Home «Chez Nous» comme modèle d’attention à l’enfance

Autors/ores

  • Joseph Coquoz Haute école spécialisée de Suisse occidentale, Lausanne

Paraules clau:

Escola Activa, Adolphe Ferrière, Lliga internacional per a la nova educació, Llars d’infants, pel·lícules sobre educació.

Resum

Creat el 1919, el Home Chez Nous és una institució petita, al cantó de Vaud (Suïssa), on s’acollia als nens molt petits que foren separats de les seves famílies per part dels serveis de protecció a la infància del cantó de Vaud. Estava dirigida per tres dones joves que van optar per dedicar-se completament a la missió educativa i, degut a la seva formació a l’Institut Jean-Jacques Rousseau de Ginebra, la seva praxis es trobava influenciada pel corrent de l’Educació Nova. La participació d’Adolphe Ferrière al Home Chez Nous, a partir de 1929, ajudà a donar reconeixement internacional a la institució, degut als molts escrits i a la difusió d’una pel·lícula sobre el Home Chez Nous. No obstant això, aquesta promoció es basà en la ficció, ja què hi havia una diferència significativa entre la realitat d’aquesta institució i els informes que havia fet Ferrière. Això ens planteja la qüestió de com els models de producció en l’educació, poden arribar a una construcció retòrica al servei d’una causa.

PARAULES CLAU: Escola Activa, Adolphe Ferrière, Lliga internacional per a la nova educació, Llars d’infants, pel·lícules sobre educació.

Número

Secció

Tema monogràfic