Els Vins de les varietats manto negro, moll i callet

Autors/ores

  • Guillem Vanrell Truyols

Resum

Després d'un matí profitós, en què s'exposaren les diferents comunicacions de la jornada sobre les varietats mallorquines manto negro, moll i callet, arribà l'hora de dinar. El lloc escollit fou el celler Can Amer, a Inca, un dels cellers més antics de l'illa, convertit el 1963 en restaurant. S'hi serveixen àpats de cuina tradicional mallorquina, amb tocs d'avantguarda, i l'elecció de la matèria primera es fa amb la màxima cura. El restaurant conserva l'espai antic de quan era celler, i s'hi poden apreciar encara les grosses i antigues bótes que contenien el vi. El 2006 rebé un premi a la millor carta de vins. Cada un dels plats que s'hi serviren anà acompanyat d'un vi mallorquí elaborat exclusivament o en la major part amb les varietats de raïm objecte de la jornada. L'objectiu, gaudir del maridatge que ens podia oferir l'acurada elecció dels vins i dels plats, realitzada a partir de la posada en comú de les propostes fetes pel cap de cuina i propietari del celler, el senyor Tomeu Torrens, i el doctor Guillem Vanrell, assessor enològic i encarregat de fer el tast comentat dels vins degustats. El resultat de tot plegat fou el que es mostra a continuació.

Descàrregues

Publicat

2012-07-23

Com citar

Vanrell Truyols, G. (2012). Els Vins de les varietats manto negro, moll i callet. Dossiers Agraris, (13), 69–71. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/DA/article/view/76072.001