És el coneixement relatiu?

Autors/ores

  • Ambròs Domingo

Paraules clau:

coneixement, coneixement proposicional, escepticisme, relativisme epistèmic, sistema epistèmic, dogmatisme.

Resum

Hi ha una creença prou estesa que el coneixement és relatiu, fins i tot subjectiu i individual, i que per tant allò que coneixem depèn en últim terme dels supòsits que cadascú estigui disposat a acceptar. En aquest treball sostinc que aquest no és el cas, i que almenys quan parlem de coneixement sobre fets del món hi ha un coneixement objectiu al qual podem aspirar i al qual aspira, de fet, la ciència. Atès que el problema del coneixement és complex per raons diverses, entre les quals el fet que el propi terme «coneixement» s’usa amb diferents significats, en primer lloc esbossaré algunes distincions sobre tipus de coneixement i també sobre les principals perspectives davant del tipus de coneixement que serà aquí rellevant, el coneixement proposicional, per finalment abordar la discussió del relativisme epistèmic.

Paraules clau: coneixement, coneixement proposicional, escepticisme, relativisme epistèmic, sistema epistèmic, dogmatisme.

Descàrregues

Com citar

Domingo, A. (2015). És el coneixement relatiu?. Anuari De La Societat Catalana De Filosofia, (25), 63–76. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/ASCF/article/view/136213

Número

Secció

Perspectives en Filosofia