Revista de Tecnologia, Núm. 9 (2021)

L’edifici de cohabitatge Cirerers, un exercici d’ecologia comunitària

David Fernández Gutiérrez, Diego Carrillo Messa, Jorge Blasco Miguel

Resum


El projecte de l’edifici Cirerers inicia a principis del 2020 la construcció de trenta-dos habitatges i espais comunitaris. Durant dos anys intensos de treball col·lectiu amb les futures unitats de convivència que hi viuran s’ha definit el projecte arquitectònic i l’encaix del model de convivència. L’edifici se situa a la plaça de les Dones de Nou Barris, al barri de Roquetes. Amb vuit plantes, és l’immoble més alt de l’Estat construït amb fusta. L’edifici serà passiu, perquè tindrà una demanda energètica mínima pel que fa a la climatització i a la producció d’aigua calenta, i serà ecològic, perquè s’utilitzaran materials preferentment orgànics amb una petjada ecològica mínima.

Paraules clau: cohabitatge, comunitat, energia, ecologia, fusta, arquitectura.

Text complet: PDF

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original i anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2013-9861 (edició electrònica)

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

Revista indexada a:  

Adreça postal

Revista Tecnologia
Societat Catalana de Tecnologia
Institut d’Estudis Catalans
Carrer del   Carme 47,
08011 Barcelona
Telèfon: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180
Adreça electrònica:
sct@iec.cat

http://revistes.iec.cat/index.php/RTEC/index