Revista de Tecnologia, Núm. 8 (2020)

El Fons Estanislau Tomàs. La Farga Catalana

Albert Burgués, Eulàlia Miret

Resum


L’Arxiu de l’Institut d’Estudis Catalans ha culminat les tasques d’ordenació, classificació i inventari del fons documental d’Estanislau Tomàs i Morera, reputat enginyer industrial i primer president de la Societat Catalana de Tecnologia. Denominat Fons Estanislau Tomàs. La Farga Catalana, el conjunt documental ofereix una immersió a les seves investigacions acadèmiques dins de l’àmbit de l’enginyeria metal·lúrgica, així com a la seva contribució en el marc de l’estudi i la difusió del procediment de la farga catalana i la història de la metal·lúrgia a Catalunya.

Paraules clau: enginyeria industrial, metal·lúrgia, farga catalana, arxius, fons documental.

Text complet: PDF

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original i anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2013-9861 (edició electrònica)

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

Revista indexada a:  

Adreça postal

Revista Tecnologia
Societat Catalana de Tecnologia
Institut d’Estudis Catalans
Carrer del   Carme 47,
08011 Barcelona
Telèfon: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180
Adreça electrònica:
sct@iec.cat

http://revistes.iec.cat/index.php/RTEC/index