Revista Catalana de Musicologia, Vol. 13 (2020)

Francesc Bonastre i Bertran (1944-2017), impulsor de la recuperació del patrimoni musical de Catalunya des de la Universitat Autònoma de Barcelona

Josep Maria Gregori i Cifré

Resum


Francesc Bonastre i Bertran (1944-2017) fou, en diversos sentits, un pioner en el camp de la musicologia, tant pel que fa a la implementació dels estudis universitaris d'aquesta disciplina, com pel que respecta a la recuperació del patrimoni musical de Catalunya. Sota la seva iniciativa i impuls es van crear el Centre de Documentació Musical (CDM) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l'Institut de Documentació i d'Investigació Musicològica (IUDIM), fundat mitjançant un conveni entre la mateixa universitat i la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi (RACBASJ), hereva universal dels béns de Josep Ricart i Matas. Tant des del CDM com des de l'IUDIM, Francesc Bonastre va liderar les primeres intervencions orientades a la descripció dels fons musicals catalans. El seu llegat, pel que fa a la recuperació del patrimoni musical, ha estat assumit pel projecte IFMuC de la mateixa UAB.

Text complet: Text complet


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2013-3960 (edició electrònica); 1578-5297 (edició impresa).