Revista Catalana de Micologia, Vol. 21

Els Fongs del Parc Natural del Cap de Creus i Serra de Verdera (Girona). I. Espècies xeròfiles de llocs oberts, amb Cistus i gramínies

Jordi Vila i Garcia, Xavier Llimona i Pagès

Resum


Primers resultats de l'estudi de les brolles
d'estepes, dominades per Cistus monspeliensis i d'altres comunitats no forestals, com timonedes de caps d'ase (Lavandula stoechas) i prats diversos, un d'ells litoral, de la Península del Cap de Creus. Entre les espècies més interessants, destaquem: Clitocybe gyrans (Paulet: Fr.) Gillet f. carpobroticola Bon et Vila ad int., C. herbarum Romagn., C. pachyphylla (Fr. : Fr.) Gillet, Cortinarius scobinaceus Malençon et Bertault, Hemimycena candida (Bres.) Singer, Hygrocybe ortoniana Bon, Macrolepiota subsquarrosa (Locq.) Bon i Psilocybe inquilina (Fr. : Fr. ) Bres.

Text complet: Text complet


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

 

ISSN: 2014-0452 (edició electrònica); 1135-1225 (edició impresa).