Guia per a l'estudi dels mixomicets i claus per a la seva determinació fins al gènere

Autors/ores

  • Enric Gràcia i Barba

Resum

Al moment actual (novembre 1982) el cens de les espècies de mixomicets dels Països Catalans arriba a 150. La ràpida creixença en els darrers anys dels coneixements sobre aquest grup de fongs és fruit no tan sols del treball d'un nombre reduït d'investigadors sinó de l'existència d'un grup ampli de micòlegs professionals o afeccionats que colaboraren amb els primers com a recol·lectors.
El present treball va orientat a la difusió del coneixement bàsic dels mixomicets i a fer possible la seva identificació fins a nivell de gènere. Està estructurat en dos blocs: Un d'ells, precedit d'un breu resum de la biologia d'aquest fongs, tracta de les característiques morfològiques dels mixomicets i de la metodologia emprada en llur recol·lecció i estudi. El segon és una clau dels gèneres de mixomicets reconeguts fins avui dia. El text va acompanyat d'un glossari de termes tècnics, per tal de fer-lo utilitzable per a tothom i d'una llista dels treballs publicats fins ara sobre els mixomicets dels Països Catalans.

Descàrregues

Publicat

2007-02-22

Com citar

Gràcia i Barba, E. (2007). Guia per a l’estudi dels mixomicets i claus per a la seva determinació fins al gènere. Revista Catalana De Micologia, 7, 47–64. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/RCMic/article/view/22157.001

Número

Secció

Articles

Articles més llegits del mateix autor/a