L’actuació de les administracions públiques per a protegir els menors en l’entorn educatiu davant les noves tecnologies

Autors/ores

Paraules clau:

educació no universitària, educació digital, menors, tecnologies de la informació i la comunicació, competència digital, administracions educatives.

Resum

L’article té per objecte analitzar la normativa internacional, estatal i catalana aplicable en la incorporació de les noves tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en la provisió del servei educatiu no universitari. S’estudia l’evolució d’aquesta normativa arran de l’acceleració de l’ús de les noves tecnologies a les aules durant la pandèmia de la COVID-19 i la postpandèmia, i dels impactes nocius que han anat revelant-se per a la salut i el benestar de les persones, en especial per als menors d’edat. La proposta emfatitza l’obligació de les administracions públiques de respectar l’interès superior del menor en totes les seves actuacions, així com de garantir el respecte dels drets fonamentals a l’educació, a l’honor, a la intimitat, a la pròpia imatge i a la protecció de les dades personals en l’ensenyament de la competència digital i en l’ús dels dispositius digitals als centres educatius.

Descàrregues

Com citar

Elvira Ayuso, L. (2025). L’actuació de les administracions públiques per a protegir els menors en l’entorn educatiu davant les noves tecnologies. Revista Catalana d’Administració Pública, (2), 119–139. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/RCAP/article/view/154592

Número

Secció

Monogràfic