Juvenal, Horacio y el uso de contenidos culinarios en la sátira: el tópico del tenuis victus Autors/ores Adolfo Egea Resum This paper examines the treatment of gastronomic contents in satire, especially when they are linked with the topic of the tenuis victus or simple life'. After briefly reviewing the possible influences of Greek gastronomic poetry on culinary satires, we focus on Horace's satire 2.2 and Juvenal's 11th satire both having the tenuis victus as the main theme. The treatment of the topic is compared with Furius Bibaculus' fragment 1 Blänsdorf. Finally, the question of the philosophical value of the motive as it appears in these poems is discussed. Descàrregues Text complet Publicat 2019-05-15 Número Núm. 34 (2019) Secció Articles Llicència Aquesta obra és subjecta —llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions— a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.