Food additives in chemistry lessons Autors/ores Ivana Mladenovic Jasminka Korolija Ljuba Mandic Igor Matijasevic Dragan Marinkovic Resum Els additius alimentaris són components comuns en els aliments i un bon context d'estudi per a les classes de química. En aquest treball, es descriu una sessió de laboratori per a estudiants de secundària (17-18 anys). Els alumnes van determinar algunes propietats físiques i químiques de quatre additius «desconeguts». Utilitzant els resultats de les proves, els estudiants havien d'esbrinar, entre els deu possibles additius d'una determinada llista, quins eren els quatre additius analitzats. Els estudiants van treballar en petits grups. Un 26 % dels estudiants (grups) va identificar correctament els quatre additius, un 29 % en va identificar tres i el 45 % en va identificar dos. Descàrregues Publicat 2012-11-15 Número Núm. 12 (2012) Secció Química i societat Llicència La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors.Els autors en el moment de lliurar els articles a la revista Educació Química per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents:Els autors cedeixen a la Societat Catalana de Química (filial de l’Institut d’Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la revista Educació Química. Els autors responen davant la Societat Catalana de Química, de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats.És responsabilitat dels autors l’obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles.La Societat Catalana de Química, està exempta de tota responsabilitat derivada de l’eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors.Els continguts publicats a la revista estan subjectes —llevat que s’indiqui el contrari en el text o en el material gràfic— a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s’autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l’obra sempre que se’n reconegui l’autoria i l’entitat que la publica i no se’n faci un ús comercial ni cap obra derivada.Educació Química no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.