Fazer sorvete para aprender sobre abaixamento da temperatura de congelamento

Autors/ores

  • Martha Maria Andreotti Favaro
  • Gustavo Giraldi Shimamoto
  • Adriana Vitorino Rossi
  • Celso Aparecido Bertran

Resum

A l'article es descriu un experiment que utilitza materials versàtils i assequibles i productes d'ús domèstic per il·lustrar i discutir la disminució de la propietat col·ligativa de temperatura de congelació de les mescles. L'enfocament és interdisciplinari i contextualitzat i implica el treball cooperatiu, la qual cosa afavoreix el desenvolupament d'habilitats i competències que faciliten el procés d'ensenyament-aprenentatge, a més de motivar els participants. Aquesta proposta es va aplicar amb èxit en un grup de cinquanta estudiants i en un altre grup de cinquanta professors, tots d'ensenyament secundari de les escoles públiques de la ciutat i la regió de Campinas (São Paulo, Brasil).

Descàrregues

Publicat

2012-11-15

Número

Secció

Química i societat