L’evolució històrica del concepte d’afinitat química: un continuat intent de trobar una explicació a per què tenen lloc les reaccions químiques
Paraules clau:
afinitat, teoria dualista electroquímica, reactivitat, energia de Gibbs, potencial químicResum
Elaborar un relat per intentar presentar de forma simple el procés històric de la comprensió de la causa de les reaccions químiques és una tasca inabastable. El relat històric és molt complex, aglutina diferents itineraris de recerca amb múltiples actors en contextos per força diferents i al llarg de molts segles. Els autors hem procurat mantenir un relat cronològic tot seleccionant aquells episodis que hem considerat més significatius. El nostre objectiu ha estat proveir d’un mínim de referents històrics que ajudin a comprendre quina ha estat l’evolució històrica de les idees sobre la causa dels canvis químics.
Descàrregues
Publicat
Número
Secció
Llicència
La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors.
Els autors en el moment de lliurar els articles a la revista Educació Química per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents:
- Els autors cedeixen a la Societat Catalana de Química (filial de l’Institut d’Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a la revista Educació Química.
- Els autors responen davant la Societat Catalana de Química, de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats.
- És responsabilitat dels autors l’obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles.
- La Societat Catalana de Química, està exempta de tota responsabilitat derivada de l’eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors.
- Els continguts publicats a la revista estan subjectes —llevat que s’indiqui el contrari en el text o en el material gràfic— a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s’autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l’obra sempre que se’n reconegui l’autoria i l’entitat que la publica i no se’n faci un ús comercial ni cap obra derivada.
- Educació Química no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.