Convocatòria pública oberta del monogràfic “La història de l’educació a través dels films” (núm. 31, gener-juny de 2018)

2016-11-21

S'obre a convocatòria pública per a la presentació d'articles el monogràfic previst per al primer semestre de 2018 de la revista Educació i Història. Revista d'història de l'educació que edita la Societat d'Història de l'Educació, filial de l'Institut d'Estudis Catalans, que tractarà sobre “La història de l’educació a través dels films”.

Aquelles persones interessades a enviar algun article original i inèdit per a què s'iniciï el procés d'avaluació per parells de cecs han de fer-ho abans de l'1 de març de 2017 a la direcció de la revista, especificant que s'envia per a ser valorat per a l'esmentat número monogràfic, a l’adreça de correu electrònic: bernat.sureda@uib.es 

Monogràfic “La història de l’educació a través dels films”

Coordinació: Josep Casanovas (Universitat de Vic - UCC) i Núria Padrós (Universitat de Vic - UCC)

Presentació: L’ús de films en la història de l’educació és un fet relativament nou. Les fonts fílmiques, ja siguin documentals o films de ficció, obren noves perspectives metodològiques i temàtiques per a tractar la història de l’educació. Es tracta d’unes fonts iconogràfiques que tenen molt a veure amb la societat actual, amb un predomini de la imatge. L’ús d’imatges en la història de l’educació, especialment de la fotografia és ja un camp força utilitzat, en canvi, la utilització de films només comença a tenir, tot just en aquests moments, una certa producció. Aquest monogràfic vol recollir precisament les investigacions recents que, a casa nostra i també nivell europeu utilitzen els films, documentals  i pel·lícules, com a font per a la investigació de la història.

Termini de presentació d’originals: 1 de març de 2016