El Vi en la història de la Conca de Barberà Autores/as Carles Andreu Resumen La Conca de Barberà es una comarca que desde hace muchos siglos está unida al cultivo de la viña y a la elaboración del vino. Destacamos dos periodos: uno durante la edad media, que está ligado a las órdenes religiosas, como el Cister en Poblet o los templarios en Barberà; el segundo periodo corresponde a principios del siglo xx y es consecuencia de los cambios que se produjeron con la aparición de la filoxera, que condujo a la creación de bodegas cooperativas. Es preciso destacar la de Barberà de la Conca, que fue la primera cooperativa del Estado español. Se dan también datos sobre la denominación de origen y la importancia de la variedad trepat. Descargas Text complet (Català) Publicado 2010-01-25 Cómo citar Andreu, C. (2010). El Vi en la història de la Conca de Barberà. Dossiers Agraris, (11), 7–10. Recuperado a partir de https://revistes.iec.cat/index.php/DA/article/view/57232.001 Más formatos de cita ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Descargar cita Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Número 11 : La varietat trepat Sección Artículos Licencia La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors.Els autors en el moment de lliurar els articles a la revista DOSSIERS AGRARIS per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents:Els autors cedeixen a la ICEA (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a DOSSIERS AGRARIS.Els autors responen davant la ICEA de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats.És responsabilitat dels autors l'obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles.La ICEA està exempta de tota responsabilitat derivada de l'eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors.Els continguts publicats a la revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari en el text o en el material gràfic- a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s'autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.La revista DOSSIERS AGRARIS no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.