Apunts sobre la història de la Malvasia a Sitges Authors Roland Sierra i Farreras Abstract Vagi per endavant que, com el mateix títol indica, les línies que segueixen són uns apunts sense cap mena de pretensió i no pas una exposició ordenada sobre la malvasia. Curiosament, tot i que avui dia és el producte més genuí que Sitges pot oferir al visitant de fora, la malvasia és un tema molt poc estudiat. A diferència d'altres regions vinícoles catalanes, que han promogut els seus vins bons i estudiat el seu origen, la seva evolució, etc., a Sitges encara no s'ha escrit res sobre la malvasia d'una manera sistemàtica i ordenada. L'únic que hi ha són articles periodístics, referències esparses repartides al llarg de la bibliografia sitgetana i una infinitat de notícies breus aparegudes a la premsa local que esperen ser rescatades. Tant de bo ben aviat puguem superar aquesta mancança historiogràfica. Dit això, la meva intervenció estarà dividida en tres parts. Una primera, molt breu, dedicada a les referències històriques i també literàries sobre la malvasia en general. Una segona, en què donaré una visió molt panoràmica sobre la història de la malvasia a Sitges. I una tercera, en la qual parlaré del llegat Llopis i de la malvasia que actualment s'elabora al celler de l'Hospital Sant Joan Baptista. Downloads Text complet (Català) Published 2007-02-14 How to Cite Sierra i Farreras, R. (2007). Apunts sobre la història de la Malvasia a Sitges. Dossiers Agraris, (10), 13–22. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/DA/article/view/23695.001 More Citation Formats ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Download Citation Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Issue 10: Malvasia de Sitges Section Articles License The intellectual property of articles belongs to the respective authors.On submitting articles for publication to the journal DOSSIERS AGRARIS, authors accept the following terms:Authors assign to ICEA (a subsidiary of Institut d’Estudis Catalans) the rights of reproduction, communication to the public and distribution of the articles submitted for publication to DOSSIERS AGRARIS.Authors answer to ICEA for the authorship and originality of submitted articles.Authors are responsible for obtaining permission for the reproduction of all graphic material included in articles.ICEA declines all liability for the possible infringement of intellectual property rights by authors.The contents published in the journal, unless otherwise stated in the text or in the graphic material, are subject to a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs (by-nc-nd) 3.0 Spain licence, the complete text of which may be found at http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.en. Consequently, the general public is authorised to reproduce, distribute and communicate the work, provided that its authorship and the body publishing it are acknowledged, and that no commercial use and no derivative works are made of it.The journal DOSSIERS AGRARIS is not responsible for the ideas and opinions expressed by the authors of the published articles.