La Malvasia a la cuina de l'antiguitat Authors Valentí Mongay i Castro Abstract Tot i que la malvasia és un vi que és un acompanyant imprescindible de moltes postres tradicionals del cicle festiu de l'any, de sempre ha estat present a la cuina. La freqüència del seu ús ha estat paral·lela a la seva popularitat a les taules europees. La davallada de l'ús dels vins dolços va arraconar la malvasia a la cuina. Avui, l'alta cuina ha començat a generalitzar l'ús de vins d'aquesta varietat en la gastronomia. Així doncs, la malvasia comparteix lloc amb els Pedro Ximenes, madeires, portos, moscatells, etc. També voldria fer saber que a finals de l'any 2005, l'associació internacional Slow Food, mitjançant la seva Fundació Slow Food per a la biodiversitat, va crear el primer baluard a Catalunya, amb el nostre preuat vi. Així doncs, la malvasia de Sitges és el primer vi de l'Estat espanyol amb què es fa un baluard. La nostra associació es dedica a protegir els petits artesans, la biodiversitat i l'educació del gust de les persones. Un ba baluard és un projecte per tal d'evitar que un producte estigui en perill d'extinció. Downloads Text complet (Català) Published 2007-02-14 How to Cite Mongay i Castro, V. (2007). La Malvasia a la cuina de l’antiguitat. Dossiers Agraris, (10), 7–10. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/DA/article/view/23692.001 More Citation Formats ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Download Citation Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Issue 10: Malvasia de Sitges Section Articles License The intellectual property of articles belongs to the respective authors.On submitting articles for publication to the journal DOSSIERS AGRARIS, authors accept the following terms:Authors assign to ICEA (a subsidiary of Institut d’Estudis Catalans) the rights of reproduction, communication to the public and distribution of the articles submitted for publication to DOSSIERS AGRARIS.Authors answer to ICEA for the authorship and originality of submitted articles.Authors are responsible for obtaining permission for the reproduction of all graphic material included in articles.ICEA declines all liability for the possible infringement of intellectual property rights by authors.The contents published in the journal, unless otherwise stated in the text or in the graphic material, are subject to a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs (by-nc-nd) 3.0 Spain licence, the complete text of which may be found at http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.en. Consequently, the general public is authorised to reproduce, distribute and communicate the work, provided that its authorship and the body publishing it are acknowledged, and that no commercial use and no derivative works are made of it.The journal DOSSIERS AGRARIS is not responsible for the ideas and opinions expressed by the authors of the published articles.