Descriptors aromàtics i gustatius que identifiquen la garnatxa negra a Catalunya Autors/ores Montserrat Nadal Roquet-Jalmar Joan Ignasi Domènech Resum Amb la finalitat de caracteritzar el perfil sensorial de les garnatxes mediterrànies de la regió catalana, l'associació Terra de Garnatxes va proposar a l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) un projecte que plantejava aprofundir en el coneixement de les característiques dels vins de garnatxa atesa la qualitat inherent dels seus vins i el pes en hectàrees plantades existents a Catalunya. Un panel de tast format per un grup d'experts professionals de diferents àmbits: tècnics de la Generalitat i de la universitat, productors de garnatxa, enòlegs i sommeliers, va encarregar-se d'homogeneïtzar i unificar criteris entorn dels descriptors ja coneguts de les garnatxes blanca i negra. En aquest estudi es presenten els descriptors resultat del tast de disset vins de garnatxa negra pertanyents a sis denominacions d'origen catalanes. Resumint, en l'aroma dels vins de garnatxa negra predomina la fruita fresca i madura (vermella i negra) i la fruita seca confitada, seguida de notes mentolades, cítriques, minerals i presència de fruites seques (sovint, ametlles i avellanes). Pel que fa al gust són vins càlids, rodons, potents pel seu grau en alcohol, untuosos i elegants; persistents, amb tanins madurs, saborosos i amb un cert toc salí al final de boca. Descàrregues Text complet Publicat 2017-04-05 Com citar Nadal Roquet-Jalmar, M., & Domènech, J. I. (2017). Descriptors aromàtics i gustatius que identifiquen la garnatxa negra a Catalunya. Dossiers Agraris, 19, 119–129. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/DA/article/view/95051.001 Més formats de citació ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Descarregar citació Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Número Vol. 19 (2017) Secció Articles Llicència La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors.Els autors en el moment de lliurar els articles a la revista DOSSIERS AGRARIS per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents:Els autors cedeixen a la ICEA (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a DOSSIERS AGRARIS.Els autors responen davant la ICEA de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats.És responsabilitat dels autors l'obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles.La ICEA està exempta de tota responsabilitat derivada de l'eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors.Els continguts publicats a la revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari en el text o en el material gràfic- a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s'autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.La revista DOSSIERS AGRARIS no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.