El Vi en la història de la Conca de Barberà

Autors/ores

  • Carles Andreu

Resum

La Conca de Barberà és una comarca que des de fa molts segles es troba lligada al cultiu de la vinya i l'elaboració del vi. Cal destacar-ne dos períodes: un a l'edat mitjana, lligat als ordes religiosos, com el Cister a Poblet o els templers a Barberà; el segon, a començament del segle xx, com a conseqüència dels canvis que va comportar la fil· loxera, que va afavorir la creació de cellers cooperatius. Cal destacar el de Barberà de la Conca, que va ser la primera cooperativa de l'Estat espanyol.
També es donen dades sobre la denominació d'origen i la importància que té la varietat trepat.

Descàrregues

Publicat

2010-01-25

Com citar

Andreu, C. (2010). El Vi en la història de la Conca de Barberà. Dossiers Agraris, (11), 7–10. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/DA/article/view/57232.001

Número

Secció

Articles