Apunts sobre la història de la Malvasia a Sitges Autors/ores Roland Sierra i Farreras Resum Vagi per endavant que, com el mateix títol indica, les línies que segueixen són uns apunts sense cap mena de pretensió i no pas una exposició ordenada sobre la malvasia. Curiosament, tot i que avui dia és el producte més genuí que Sitges pot oferir al visitant de fora, la malvasia és un tema molt poc estudiat. A diferència d'altres regions vinícoles catalanes, que han promogut els seus vins bons i estudiat el seu origen, la seva evolució, etc., a Sitges encara no s'ha escrit res sobre la malvasia d'una manera sistemàtica i ordenada. L'únic que hi ha són articles periodístics, referències esparses repartides al llarg de la bibliografia sitgetana i una infinitat de notícies breus aparegudes a la premsa local que esperen ser rescatades. Tant de bo ben aviat puguem superar aquesta mancança historiogràfica. Dit això, la meva intervenció estarà dividida en tres parts. Una primera, molt breu, dedicada a les referències històriques i també literàries sobre la malvasia en general. Una segona, en què donaré una visió molt panoràmica sobre la història de la malvasia a Sitges. I una tercera, en la qual parlaré del llegat Llopis i de la malvasia que actualment s'elabora al celler de l'Hospital Sant Joan Baptista. Descàrregues Text complet Publicat 2007-02-14 Com citar Sierra i Farreras, R. (2007). Apunts sobre la història de la Malvasia a Sitges. Dossiers Agraris, (10), 13–22. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/DA/article/view/23695.001 Més formats de citació ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Descarregar citació Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Número 10: Malvasia de Sitges Secció Articles Llicència La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors.Els autors en el moment de lliurar els articles a la revista DOSSIERS AGRARIS per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents:Els autors cedeixen a la ICEA (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a DOSSIERS AGRARIS.Els autors responen davant la ICEA de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats.És responsabilitat dels autors l'obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles.La ICEA està exempta de tota responsabilitat derivada de l'eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors.Els continguts publicats a la revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari en el text o en el material gràfic- a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s'autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.La revista DOSSIERS AGRARIS no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.