La Malvasia a la cuina de l'antiguitat Autors/ores Valentí Mongay i Castro Resum Tot i que la malvasia és un vi que és un acompanyant imprescindible de moltes postres tradicionals del cicle festiu de l'any, de sempre ha estat present a la cuina. La freqüència del seu ús ha estat paral·lela a la seva popularitat a les taules europees. La davallada de l'ús dels vins dolços va arraconar la malvasia a la cuina. Avui, l'alta cuina ha començat a generalitzar l'ús de vins d'aquesta varietat en la gastronomia. Així doncs, la malvasia comparteix lloc amb els Pedro Ximenes, madeires, portos, moscatells, etc. També voldria fer saber que a finals de l'any 2005, l'associació internacional Slow Food, mitjançant la seva Fundació Slow Food per a la biodiversitat, va crear el primer baluard a Catalunya, amb el nostre preuat vi. Així doncs, la malvasia de Sitges és el primer vi de l'Estat espanyol amb què es fa un baluard. La nostra associació es dedica a protegir els petits artesans, la biodiversitat i l'educació del gust de les persones. Un ba baluard és un projecte per tal d'evitar que un producte estigui en perill d'extinció. Descàrregues Text complet Publicat 2007-02-14 Com citar Mongay i Castro, V. (2007). La Malvasia a la cuina de l’antiguitat. Dossiers Agraris, (10), 7–10. Retrieved from https://revistes.iec.cat/index.php/DA/article/view/23692.001 Més formats de citació ACM ACS APA ABNT Chicago Harvard IEEE MLA Turabian Vancouver Descarregar citació Endnote/Zotero/Mendeley (RIS) BibTeX Número 10: Malvasia de Sitges Secció Articles Llicència La propietat intel·lectual dels articles és dels respectius autors.Els autors en el moment de lliurar els articles a la revista DOSSIERS AGRARIS per a sol·licitar-ne la publicació accepten els termes següents:Els autors cedeixen a la ICEA (filial de l'Institut d'Estudis Catalans) els drets de reproducció, comunicació pública i distribució dels articles presentats per a ser publicats a DOSSIERS AGRARIS.Els autors responen davant la ICEA de l'autoria i l'originalitat dels articles presentats.És responsabilitat dels autors l'obtenció dels permisos per a la reproducció de tot el material gràfic inclòs en els articles.La ICEA està exempta de tota responsabilitat derivada de l'eventual vulneració de drets de propietat intel·lectual per part dels autors.Els continguts publicats a la revista estan subjectes -llevat que s'indiqui el contrari en el text o en el material gràfic- a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya (by-nc-nd) de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.ca. Així doncs, s'autoritza el públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.La revista DOSSIERS AGRARIS no es fa responsable de les idees i opinions exposades pels autors dels articles publicats.