Revista de Tecnologia, Núm. 8 (2020)

Cap a l’educació tecnològica

Antoni Hernández-Fernández

Resum


En aquest article s’apunta la necessitat d’una educació tecnològica que inclogui la filosofia de la tecnologia i la reflexió tecnoètica a l’educació secundària obligatòria, en la línia del pensament bungeà, i que vagi més enllà dels continguts tècnics de la matèria. Es presenten a tal efecte quatre temàtiques, que aporten referències generals per a un aprofundiment més gran de la qüestió: tecnologia i control social, pseudociències i pseudotecnologies en l’educació, ciberassetjament i addicció a les pantalles. L’article es conclou amb el suggeriment als docents que emprin la llibertat de càtedra per a formar degudament l’alumnat, mentre aquestes temàtiques no s’incloguin en els temaris oficials de tecnologia, i que es formin per a fer front al repte de l’educació tecnològica en el segle xxi.

Paraules clau: filosofia de la tecnologia, control social, pseudotecnologies, ciberassetjament, addicció a les pantalles.

Text complet: PDF

Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en la llengua original i anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2013-9861 (edició electrònica)

Les revistes de l'IEC allotjades a l'Hemeroteca Científica Catalana utilitzen com a descriptors les 15 propietats recomanades al Dublin Core Metadata Element Set, versió reduïda de la norma ISO 15836 (2009).

Revista indexada a:  

Adreça postal

Revista Tecnologia
Societat Catalana de Tecnologia
Institut d’Estudis Catalans
Carrer del   Carme 47,
08011 Barcelona
Telèfon: +34 933 248 581
Fax: +34 932 701 180
Adreça electrònica:
sct@iec.cat

http://revistes.iec.cat/index.php/RTEC/index