Revista Catalana de Micologia, Vol. 26

Contribució a la flora dels fongs del Parc Natural del Cadí-Moixeró (Catalunya). I. El gènere Entoloma (Fr.) P. Kumm

Laura Llorens i van Waveren, Jaume Llistosella i Vidal

Resum


Contribució a la flora dels fongs del Parc Natural del Cadí-Moixeró (Catalunya). I. El gènere Entoloma (Fr.) P. Kumm. Es presenten els primers resultat s dels estudis micològics que s'han
estat duent a terme els darrers tres anys al Parc Natural del Cadí-Moixeró (Catalunya, Espanya) . En
concret, es descriuen i s'il•lustren set espècies del gènere Entoloma, de les quals Entoloma dichroum (Pers.) P. Kumm., E. Nitens (Velen.) Noordel. i E. Olidum Noordel. et T. Borgen creiem que són noves citacions per a Catalunya, mentre que les altres, E. Byssisedum (Pers.) Donk, E. Catalaunicum (Singer)
Noordel., E. Hebes (Romagn.) Trimbach, E. Mougeotii (Fr.) Hesler, E. Sericatum (Britze lm.) Sacc. i
E. Vernum S. Lundell ja eren coneguts al nostre país.

Text complet: Text complet


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

 

ISSN: 2014-0452 (edició electrònica); 1135-1225 (edició impresa).