HCC - Portal de Publicacions - RACO - Contacte

Convocatòria pública oberta del monogràfic “Les pedagogies als marges al segle XX” (núm. 34, juliol-desembre de 2019)

S'obre a convocatòria pública per a la presentació d'articles el monogràfic previst per al segon semestre de 2019 de la revista Educació i Història. Revista d'història de l'educació que edita la Societat d'Història de l'Educació, filial de l'Institut d'Estudis Catalans, que tractarà sobre Les pedagogies als marges al segle XX

Aquelles persones interessades a enviar algun article original i inèdit per a què s'iniciï el procés d'avaluació per parells de cecs han de fer-ho abans de l'1 de setembre de 2018 a la direcció de la revista, especificant que s'envia per a ser valorat per a l'esmentat número monogràfic, a l’adreça de correu electrònic: bernat.sureda@uib.es

Monogràfic: “Les pedagogies als marges al segle XX

Coordinació: Andrés Payà (Universitat València) i Sergio Valero (Universitat València)

Presentació: En tot context social, durant l’educació contemporània, fora dels marges dels sistemes educatius estandarditzats de i per a la majoria de la població (educació formal i oficial) han coexistit altres realitats educatives paral·leles i atentes a altres col·lectius o grups de població. Tant de forma explícita com implícita, amb unes motivacions o amb unes altres, aquests sistemes majoritaris han provocat la exclusió i subordinació d’altres tipus, models o col·lectius, que podrien arribar a resultar heterodoxos. En moltes ocasions, aquests models han aconseguit fer tornar als seus protagonistes fins a la “normalitat”; en altres, l’exclusió ha continuat i ha pogut arribar a traspassar els límits de la marginació; i fins i tot, en un tercer cas, dita exclusió ha sigut buscada, agraïda i aprofitada positivament. En aquest monogràfic, pretenem indagar en un major coneixement d’alguns d’aquests models i contextos educatius situats als marges de sistemes que han acollit a la majoria: minoritaris respecte a la gran majoria i als marges, però essencials per ampliar la mirada de la història social de l’educació.

Termini de presentació d’originals: 1 de setembre de 2018Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en català, en castellà i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.

Creative Commons License
Els continguts de la revista estan subjectes a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, si no s'hi indica el contrari. [+ informació].

ISSN: 2013-9632 (edició electrònica); 1134-0258 (edició impresa).

La revista Educació i Història apareix als següents medis de documentació bibliogràfica:

Bases de dades: ISOCRACO, DIALNETREDINED, IRESIE, ICIST, DOAJ

Sistemes d'avaluació de revistes: IN-RECSLATINDEXRESHDICECARHUS Plus+MIARCIRC, ERIH Plus, CiteFactor, OAJI

Educació i Història apareix en el número 18 del rànquing de totes les revistes espanyoles de l'àmbit Educació i situada dins el primer quartil.


Adreça postal

Educació i Història: Revista d'Història de l'Educació
Societat d'Història de l'Educació dels Països de Llengua Catalana
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
Telèfon: +34 933 248 580
Fax:  +34 932 701 180
she@iec.cat
http://revistes.iec.cat/index.php/EduH/index