HCC - Portal de Publicacions - RACO - Contacte

Convocatòria pública oberta del monogràfic “La història de l’educació a través dels films” (núm. 31, gener-juny de 2018)

S'obre a convocatòria pública per a la presentació d'articles el monogràfic previst per al primer semestre de 2018 de la revista Educació i Història. Revista d'història de l'educació que edita la Societat d'Història de l'Educació, filial de l'Institut d'Estudis Catalans, que tractarà sobre “La història de l’educació a través dels films”.

Aquelles persones interessades a enviar algun article original i inèdit per a què s'iniciï el procés d'avaluació per parells de cecs han de fer-ho abans de l'1 de març de 2017 a la direcció de la revista, especificant que s'envia per a ser valorat per a l'esmentat número monogràfic, a l’adreça de correu electrònic: bernat.sureda@uib.es 

Monogràfic “La història de l’educació a través dels films”

Coordinació: Josep Casanovas (Universitat de Vic - UCC) i Núria Padrós (Universitat de Vic - UCC)

Presentació: L’ús de films en la història de l’educació és un fet relativament nou. Les fonts fílmiques, ja siguin documentals o films de ficció, obren noves perspectives metodològiques i temàtiques per a tractar la història de l’educació. Es tracta d’unes fonts iconogràfiques que tenen molt a veure amb la societat actual, amb un predomini de la imatge. L’ús d’imatges en la història de l’educació, especialment de la fotografia és ja un camp força utilitzat, en canvi, la utilització de films només comença a tenir, tot just en aquests moments, una certa producció. Aquest monogràfic vol recollir precisament les investigacions recents que, a casa nostra i també nivell europeu utilitzen els films, documentals  i pel·lícules, com a font per a la investigació de la història.

Termini de presentació d’originals: 1 de març de 2016Els resums dels articles d'aquesta revista es poden consultar en català, en castellà i en anglès. Per fer-ho, canvieu la llengua del portal.


Creative Commons License
Aquesta obra és subjecta  llevat que s'indiqui el contrari en el text, en les fotografies o en altres il·lustracions a una llicència Reconeixement - No comercial - Sense obres derivades 3.0 Espanya de Creative Commons, el text complet de la qual es pot consultar a http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/deed.caAixí, doncs, s'autoritza al públic en general a reproduir, distribuir i comunicar l'obra sempre que se'n reconegui l'autoria i l'entitat que la publica i no se'n faci un ús comercial ni cap obra derivada.

ISSN: 2013-9632 (edició electrònica); 1134-0258 (edició impresa).

La revista Educació i Història apareix als següents medis de documentació bibliogràfica:

Bases de dades: ISOCRACO, DIALNETREDINED, IRESIE, ICIST, DOAJ

Sistemes d'avaluació de revistes: IN-RECSLATINDEXRESHDICECARHUS Plus+MIARCIRC, ERIH Plus, CiteFactor, OAJI, ANVUR

Educació i Història apareix en el número 18 del rànquing de totes les revistes espanyoles de l'àmbit Educació i situada dins el primer quartil.


Adreça postal

Educació i Història: Revista d'Història de l'Educació
Societat d'Història de l'Educació dels Països de Llengua Catalana
Carrer del Carme, 47
08001 Barcelona
Telèfon: +34 933 248 580
Fax:  +34 932 701 180
she@iec.cat
http://revistes.iec.cat/index.php/EduH/index